Maria Kesti
Imetysohjaaja (WHO/THL), doula, kätilöopiskelija

Hei! Olen Maria, Douladoun perustaja - doula ja imetysohjaaja (WHO) ammatiltani, kahden lapsen äiti ja pian valmistuva kätilöopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä.

Perustin Douladoun keväällä 2018 ja siitä lähtien olen tarjonnut perheille yksilöllistä tukea ja tietotaitoa, lämmintä ja empaattista läsnäoloani niin imetykseen, synnytykseen valmistautumiseen kuin synnytykseen.

Synnyttävän äidin tukeminen ja rohkaiseminen on minulle syvällinen kutsumus, joka syttyi esikoiseni synnyttyä. Luon läsnäolollani ja tietotaidoillani turvallista ja luottavaista ilmapiiriä synnytykseen niin synnyttäjälle kuin kumppanille. 

Aiemman urani olen tehnyt haastavissa viestinnän tehtävissä niin median kuin viestintätoimistomaailman pyörteissä projektipäällikkönä ja toimittajana. Kutsumukseni kuitenkin veti minut lähelle perheitä ja synnyttäviä naisia, ja nykyinen työni inspiroi minua suuresti.

 

Olen luonteeltani empaattinen ja autan muita koko sydämelläni. Tartun tilanteisiin ennakoiden, herkällä korvalla äitiä ja perhettä kuunnellen ja havainnoiden.

 

Näen matkan raskaudesta vauvan syntymään ja perheen syntymiseen yhtenä elämän suurimmista ja tärkeimmistä asioista. Tahdon omalta osaltani auttaa tällä polulla äitejä ja perheitä löytämään omanlaisensa tavan olla synnyttäjiä ja äitejä tai isiä.

Alaan liittyvät koulutukset:

​​​​​

 • Kätilöopiskelija, 2017 alkaen Metropolia Ammattikorkeakoulu - valmistuminen 2021 kevät

 • COVID19, Delivery and the Newborn 2020, Gold Learning

 • Synnytysseminaari, Kätilöliitto 2019

 • Synnytysseminaari, Kätilöliitto 2018

 • Raskausshiatsuhieronta -koulutus 2018, Organic Spirit Helsinki

 • DONA International Approved Birth Doula Workshop 2018, Doules

 • Imetysohjaaja (WHO/THL) 2016, Mammae

 • Imetystukiäitikouluttaja-koulutus 2016,

  Imetyksen tuki ry

 • Imetystiedon perusteet 2015, Imetyksen tuki ry

 • Hypnosynnytysvalmennus 2015, Hyvinvointi Tyyni

Imetyksen pulmissa autan ja ohjaan missä tahansa imetyksen vaiheessa ja haasteessa aina ensimetreiltä lähtien. Olen toiminut myös vapaaehtoisena imetystukityön parissa sekä imetystukiäitinä että tukiäitikouluttajana ja kartuttanut runsaasti kokemusta vauvaperheiden tukemisessa ja ohjaamisessa.

Koen sydämeni asiaksi työn odottajien, synnyttäjien ja vauvaperheiden

kanssa, sillä matka syntymästä imetyksen

ensimetreille ja siitä eteenpäin vaikuttaa kauaskantoisesti niin äidin ja vauvan vuorovaikutussuhteeseen kuin koko perheeseen.

Haluan ymmärtää synnyttäjän omaa ajatusmaailmaa ja toiveita sekä sitä, mikä on kullekin naiselle tärkeää yhdellä elämän merkittävimmistä hetkistä. Kahden tytön äitinä ymmärrän myös vanhemmuuden ja äitiyden tuomat suunnattomat ilot ja samoin myös sen rinnalla kulkevat huolet. Osaan tukea äitejä ja perheitä niin matkalla kohti vanhemmuutta kuin vanhemmuuden ensi metreillä ja henkinen valmentaminen on vahvuuksiani.

Haluan auttaa asiakkaitani valjastamaan voimavaransa käyttöön juuri siihen hetkeen, jossa niitä eniten tarvitaan, ja olla heidän toiveidensa mukaan läsnä tukemassa tätä tapahtumaa.

Tällä hetkellä teen imetysohjausta ja synnytysvalmennusta kotikäyntien lisäksi myös etänä (muun muassa Skype, Facetime) ja myös englanniksi sekä italiaksi. Ota yhteyttä niin sovitaan ohjausaika!

Lämpimin terveisin,

Maria