Synnytysvalmennus

Kuinka valmistautua synnytykseen? Mitä toiveita esittää kätilölle? Mikä on kumppanini rooli ja miten hän voi tukea minua? Ja synnytyksen jälkeen; mitä tapahtui ja miten kaikki sujui?

 

Näitä asioita ja mieleen nousevia kysymyksiä sekä käytännön harjoitteita käymme läpi yksilöllisesti räätälöidyssä 2-tuntisessa synnytysvalmennuksessa synnyttäjän ja tämän puolison tai synnytykseen mukaan tulevan tukihenkilön kanssa.

Synnytykseen valmistautuminen ja synnyttäminen on ainutlaatuinen matka ja suuri elämänmuutos niin ensisynnyttäjälle kuin uudelleensynnyttäjälle.

 

Tarjoan tämän muutoksen läpikäymisen tueksi yksilöllistä valmennusta, jossa käymme läpi synnytyksen fysiologiaa, synnytyksen vaiheita ja keinoja lääkkeettömään kivunlievitykseen niin synnyttäjälle kuin mukaan tulevalle kumppanille.

 

Keskustelemme toiveistasi ja odotuksistasi, harjoittelemme niin erilaisia asentoja kuin myös rentoutumista ja äänenkäyttöä. Mietimme ja tutustumme erilaisten mahdollisten apuvälineiden käyttöön kivunlievityksessä ja muun muassa akupisteiden painantaan ja hierontaan sekä veden käyttöön.

Kannustan lämpimästi myös käymään läpi mahdollisia edellisiä synnytyskokemuksiasi kuin myös miettimään synnyttäjän roolia aktiivisena toimijana. Aktiivisuudella tarkoitan voimaantumista ja kykyä toimia synnytyksen aikana ja tilanteen mukaan omien tuntemustesi ja toiveidesi mukaisesti.

Tarjoan täyden tukeni ja autan sinua valmistautumaan sinulle sopivimmalla tavalla tulevaan, räätälöiden paketin sisältöä myös omien toiveidesi mukaisesti.

Synnytysvalmennuksen sisältö (2h)

 

 • Keskustelua synnytystoiveistasi, odotuksistasi tulevaa synnytystä kohtaan ja keskustelua myös mahdollisesta edellisestä synnytyskokemuksesta

 • Kumppanin keinot lääkkeettömään kivunlievitykseen, kiireettömään läsnäoloon ja synnyttäjän tukemiseen, sisältöinä esimerkiksi:

  • akupainantaa

  • kevytkosketushierontaa

  • voimalauseiden suunnittelemista

  • asentoja, joissa tukea synnyttäjää

 • Synnyttäjälle asentoharjoituksia vauvan tarjonnan optimoimiseen ennen synnytystä sekä synnytyksen eri vaiheisiin

Sisältöön voidaan suunnitella mukaan myös esimerkiksi hengitys-, äänenkäyttö-, ja rentoutusharjoituksia toiveidesi ja sopimuksen mukaan​.

Hinta 120 € /2h